Muffindej:

  • 10 g gær
  • 250 ml vand
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olie
  • 150 g rugmel
  • 200 g hvedemel

Fyld:

Muffins med spinat og salatost

Opskrift på dejligt salte muffins med salatost og spinat. Servér dem i stedet for madbrød til aftensmaden, eller brug dem som en dejlig snack. Også velegnet sammen med vegetarretter.

Opskriften er udviklet af Laura og Christine, der blogger på twinfood.dk

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie.
Tilsæt rugmelet og rør det godt sammen.
Tilsæt herefter hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord eller på maskine.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1,5 time.
Rul den hævede dej ud til en stor firkant med en tykkelse på ca. 3-4 mm.
Bland ost og crème fraîche sammen i en skål og tilsæt chili og basilikum.
Smør ostecremen på dejen og fordel den friske spinat henover.
Skær dejen ud i 36 lige store firkanter.
Kom bagepapir i 12 muffinsforme og fordel 3 mindre firkanter i hver form. Firkanterne skal lægges tilfældigt oveni hinanden i formene, så de danner en skål.
Bag dine muffins i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 25-30 min. indtil toppene er gyldne og sprøde.
Lad dem afkøle, inden de tages ud af formene.

Andre opskrifter – mere inspiration, flere idéer

Vi har delt opskrifterne op efter det rigtig mange spørger efter: Gode madidéer, hurtig hverdagsmad eller lækre retter.

Alle vore opskrifter er dels baseret på klassiske retter fra middelhavslandene tilpasset den nordiske smag og dels nye opskrifter som andre madelskere har sammensat.

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk